YardımKars Spor Anasayfası  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Üye Kontrol Panel MenüRep Puan  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınonline sohbet Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTAKIMIMIZ 9 FUTBOLCUYLA YOL... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınDenizli Bld. 0 - 2 KARSSPOR... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSide Cup.. Ayrıntılı Puan D... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınKARSSPORUMUZ ANTALYADA Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınKarssporum.com Yayın Hayatı... Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınk0caeLispor -HODRİ MEDYDAN Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınFİLİSTİNLE DAYANIŞMA MİTİNG... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınKARSAKLAR İSTANBUL ORGANİZA... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınErzurumspor'u bekleyen...
Kafkas Üniversitesi
 Kars Spor Kulübü Taraftar Forumları | KARS İLİMİZ "Doğu'nun Uygar Kenti" | Kafkas Üniversitesi  
Mesaj icon Konu: Kafkas Üniversitesi tanıtımı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Kafkas
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 289
Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldığı Alkış: 27
%9
Alıntı Kafkas Cevaplabullet Konu: Kafkas Üniversitesi tanıtımı
    Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2008 Saat 19:56

TANITIM VE TARİHÇE:
Kafkas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulmuştur. 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan Üniversitemiz, kurulduğu tarihte Atatürk Üniversitesinden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu ile 245 öğrenci ve 40 öğretim elemanına sahipti. Bugün ise Kafkas Üniversitesi bir bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürüyen, geleceğe güvenle ve umutla bakan bir konumda yer almaktadır.

Kafkas Üniversitesi, faaliyetlerinde anayasamızın ve Yükseköğretim Yasası'nın temel ilke ve amaçlarını esas alır. Dolayısıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Atatürk İlke ve İnkılapları, Atatürk milliyetçiliği, laiklik, demokrasiye bağlılık, halk eşitliği konularının ödün vermez savunucusudur.

BARINMA OLANAKLARI:
Öğrencilerimizin barınmaları ilimizdeki Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait Kars Yurt-Kur Müdürlüğü'nce karşılanmaktadır. Kağızman Meslek Yüksekokulu kız öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları Kars Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsil edilen binada belli bir ücret karşılığında Başkanlığımızca giderilmektedir. Diğer Fakülte ve Yüksekokullarımızdaki öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları özel yurtlar ile kiralık ev tutarak karşılamaktadır. Üniversitemizin yurt bulunmayan Fakülte ve Yüksekokullardaki öğrencilerimizin barınmaları için Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne gerekli taleplerimiz yapılmıştır. Gelecek yıllarda bu sorununda ortadan kalkacağına Üniversite olarak inancımız tamdır. Ayrıca ilimizde özel yurtlarda faaliyet göstermektedir.

Özel Ayten Soylu Yükseköğrenim Karma Öğrenci Yurdu

Adres: Kombina Yolu Yeni Fen Edebiyat Fak. Karşısı Özel Ayten Soylu Karma Öğrenci Yurdu /KARS

Tel: 0 474 212 08 05

Gsm: 0 505 701 20 05

BESLENME OLANAKLARI:
Üniversitemiz öğrencilerinin beslenme ihtiyaçları Üniversitemiz öğrenci yemekhanelerinde ve yemekhanesi bulunmayan Fakülte ve Yüksekokullarımızda ihale yoluyla sağlanmaktadır. Kars Merkez'de bulunan öğrenci yemekhanelerinde personel sıkıntısı sebebiyle ihale yoluyla özel şirket tarafından yemek çıkarılmaya başlanarak öğrencilerimize yönelik hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Artvin'de bulunan öğrenci yemekhanelerinde Üniversitemiz imkanlarıyla öğrenci ve personellerimize yönelik öğlen yemeği çıkarılmaktadır.. Kağızman, Iğdır, Sarıkamış ve Ardahan'da ise Üniversitemize ait öğrenci yemekhanesi bulunmamasından dolayı beslenme ihtiyaçları ihale yoluyla lokantalardan sağlanmaktadır.

Üniversitemizce sağlanan bu beslenme ihtiyaçlarının parasal olarak % 60'a yakını Sağlık- Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Sosyal Hizmetler Saymanlığı Bütçesinden karşılanarak öğrencilerimize çok ucuz maliyette yemek verilmektedir. Ayrıca Fakülte ve Yüksekokullarımızın Yönetim Kurulları tarafından belirlenen fakir öğrencilerimize Üniversitemizce ücretsiz yemek yardımında bulunulmaktadır.

SAĞLIK HİZMETLERİ:
Öğrencilerimizin hastalık ve tedavilerinin takibi hususunda özel önem gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Tedavi Yardım yönetmeliği ile memurlara Devletçe yapılan sağlık giderleri ailesi herhangi bir sosyal kuruluştan faydalanmayan öğrencilerimiz ile 25 yaşını doldurmuş erkek öğrencilerimizin tedavi giderleri karşılanmaktadır.

BURS OLANAKLARI:
Öğrenci Sosyal Hizmetler Saymanlığı bütçesinin ilgili tertibinden maddi durumu iyi olmayan öğrencilere para yardımında bulunulmuştur. Bu yardımlar önümüzdeki yıllarda da bütçemiz imkanları dahilinde devam edecektir.

TEKNOLOJİK OLANAKLAR:
Kafkas Üniversitesinin bütün birimlerinde öğrencilerin ve araştırıcıların branşları ile ilgili eğitim öğretiminde araştırma olanaklarını arttırmak amacıyla laboratuarlar mevcuttur. Ayrıca Üniversitemizin tüm birimlerinde bilgisayar, ders programına uygun olarak öğretilmekte bu amaçla da her birimde bilgisayar derslikleri bulunmaktadır, Üniversitenin bütün birimlerinde internet bağlantısı vardır.

SOSYAL VE KÜLTÜREL OLANAKLAR:
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca öğrencilerimize yönelik olarak Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler çerçevesinde 5 bine yakın öğrencimizin taraftar ve sporcu olarak katılımıyla voleybol, masa tenisi, satranç, kros, güreş, halk oyunları, kayak, boks, tiyatro, resim, müzik, fotoğrafçılık vb. dallarda çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.

Üniversite Sporları Federasyonunun üniversiteler arası müsabakalara üniversitemiz öğrencilerinin katılımları imkanlar dahilinde gerçekleştirilerek müsabakalara katılımlar sağlanmıştır.

Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler için Üniversitemiz öğrencilerinin talepleri de göz önüne alınarak öğrencilerimiz tarafından düzenlenmek istenilen tanışma çayları, geziler, mezuniyet baloları vb. etkinliklerde öğrencilerimize bütün imkanlar sağlanarak gerektiğinde araç, malzeme ve yer tahsis edilerek gerekli katkıda bulunulmaktadır. İdaremize maddi imkansızlıklar sebebiyle müracaat eden öğrencilerimize Valilik, Üniversitemiz vakfı, personellerimiz ve Kars Halkı aracılığıyla imkanlar doğrultusunda maddi yardımlarda yapılmaktadır.

Üniversitemizde öğrencilerimize yönelik olarak çok kısa zaman aralıklarıyla bilgilendirici paneller ve konferanslar düzenlenmektedir.

FAKÜLTELER
Artvin Orman Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
İktisadi Ve idari bilimler
Veteriner Fakültesi
Tıp Fakületesi
Iğdır Ziraat Fakültesi

YÜKSEKOKULLAR
Sarıkamış Beyso
Kars Sağlık Yüksekokulu
Artvin Sağlık Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULLARI
Kars Meslek Yüksekokulu
Ardahan Meslek Yüksekokulu
Iğdır Meslek Yüksekokulu
Kağızman meslek Yüksekokulu
Artvin Meslek Yüksekokulu
Sarıkamış Meslek Yüksekokulu
Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO
Sosoyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

ENSTİTÜLER
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimler Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

ARASTIRMA VE UYG.MER.
Atatürk ilke ve inkilap tar. arş.uyg.
Hayvancılık Arsatırma Ve Uygulama
Kafkasya ve Orta Asya Arastırma Merkezi
Stratejik Arastırma Merkezi

KONSERVATUAR
Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı

Kars     ARPAÇAY
IP  Tesekkur Et
aliasker
Usta Üye
Usta Üye
Simge

Gönderilenler: 218
Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldığı Alkış: 14
%6
Alıntı aliasker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2008 Saat 17:15
kafkas üniversitesi karsın sesidir sahip çıkmamız lazım.
IP  Tesekkur Et
elektroBOYut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldığı Alkış: 5
%50
Alıntı elektroBOYut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralık-2008 Saat 14:00

Arkadaşlar ben istanbulda yaşıyorum. Üniversitenin fakülte sayısı az gibi, yapılmakta olan başka fakülteleri var mı acaba? Mühendislik, hukuk, mimarlık gibi...

Timiş
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla